RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Ветеран АТО вразив героїчним вчинком у Львові: відео

У Львові ветеран АТО Микола Маланіч витратив свою премію за участь в бойових діях на Донбасі на ремонт під'їзду в багатоповерхівці, де він проживає з сім'єю.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

На оновлення під'їзду пішло понад 100 тисяч гривень матеріальної допомоги від мерії захиснику України. Такий внесок він вирішив зробити, тому що самому набридло ходити по розбитим сходах і дивитися, як важко мамам тягати коляски.

Маланіч розповів, що 40 років цей під'їзд не ремонтували. Не було сходової клітки, перил, пандуса, освітлення. Микола самостійно профінансував все нове: плитку, пандус, перила і камери відеоспостереження.

"Хотілося щось зробити і залишити щось після себе. Ну а в другу чергу - це дати всім зрозуміти, особливо суспільству, що ми не йшли туди воювати за якісь пільги, за кредити з мінімальними ставками та за землю, ми йшли відстоювати інтереси держави, цілісність і незалежність", - розповів ветеран війни.

За словами Миколи, його дружина не заперечувала, що він вирішив так витратити свої заощадження, адже тут жити їх трьом дітям. Ремонтні роботи тривали близько двох місяців.

"Сусіди скаржилися і критикували. Комусь не подобався колір плитки, комусь довжина перил", - зазначив один з мешканців будинку і теж учасник бойових дій Юрій. Саме він в соцмережі написав про вчинок Маланіча.

Але зараз, додав Юрій, мешканці вже задоволені. У жеку, на балансі якого будинок, кажуть, допомагали учаснику бойових дій, як могли - дали цемент, метал, клей для плитки і зварювальника. Визнають, що без свідомого мешканця ремонту люди б чекали ще довго.

Маланіч планує встановити на будинку ще дві камери. На його думку, безпека понад усе.

Микола в 2014 році разом з братом-близнюком відправився воювати в рядах 80-ї десантно-штурмової бригади. Більше року захищав Піски, Щастя, Трьохізбенку, 32-й блокпост. Зараз ветеран АТО очолює Держекоінспекцію.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві в під'їзді будинку на вулиці Академіка Кіпріанова 9 листопада жорстко побили учасника бойових дій на сході України Ігоря Панова і його дружину.