RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Не пустили в потяг через мову: "Укрзалізниця" потрапила в гучний скандал, подробиці

У вівторок, 12 листопада, на вокзалі в Івано-Франківську в потязі "Укрзалізниці" стався скандальний випадок через мову.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс 0352.ua.

Інцидент трапився з російськомовним провідником потяга № 143/144 "Ворохта-Київ" і двома жителями Тернополя. Працівник "Укрзалізниці" не пустив їх в вагон через прохання говорити українською мовою.

"Я проводжала чоловіка на поїзд до Тернополя, він дав свій квиток провідниці вагона №3 (Максимова Вікторія Олександрівна). Вона до нього звернулася російською мовою: "Ґде ваш паспорт?" Він сказав, що не розуміє її. Вона зверхньо і дуже нахабно, щоб всі навколишні почули, відповіла: "Как это не поняли? Ґде ваш паспорт?" Він дуже спокійно і ввічливо попросив, щоб до нього зверталися українською мовою. А вона відповіла російською мовою, що не впустить його в поїзд", - розповіла потерпіла Олександра Іваненко.

Чоловік показав паспорт іншим працівникам "Укрзалізниці". Також до вагону підійшла начальник поїзда, щоб дізнатися причину конфлікту. Провідниця поскаржилася, що чоловік намагався застосувати до неї силу. Хоча, зазначила Іваненко, це неправда. Коли начальниця дізналася про розбіжності через мову, вона сказала: "Так нехай він її заріже". Також вона вихопила квитки зі словами, що в вагон не пустить.

Здивовані пасажири попросили не говорити дурниць і не провокувати скандал. Також вони поцікавилися, чому працівники УЗ не поважають українську мову.

"Патаму што я раділась в Росії і наф... г мне эта УКРАІНСКАЯ речь", - відповіла начальниця поїзда.

Подружжя так і не поїхало на даному поїзді через конфлікт. Вони залишилися без коштів та житла на вулиці, тому написали заяву в поліцію, щоб ті розібралися з "українофобським" поїздом і його працівниками.

Як повідомляв "Апостроф", пасажири виявили в поїзді "Укрзалізниці" гриби, які ростуть зі стіни через високу вологість між вагонами.