RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Намагався вбити: у справі про знущання чиновника над собакою стався новий поворот

Директор державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич, який влаштував страшну розправу над собакою, спробував позбутися від покаліченої тварини і влаштувати "покусану" маму в лікарню.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Факти".

За словами зоозахисників, у яких зараз перебуває постраждала собака, яку чиновник прив'язав до автомобіля і тягнув по дорозі, щоб уникнути покарання, Володимир Байдич спробував заднім числом влаштувати «покусану» маму в лікарню.

"Поліцейські поділилися інформацією, що підозрюваний намагався 19 листопада оформити свою маму в лікарню заднім числом, щоб довести обгрунтованість свого жорстокого поводження. Мовляв, пес покусав маму, а син за неї заступився і вирішив покарати тварина", - повідомила журналістам видання голова громадської організації зоозахисників Хмельницького "Врятуй життя" Олена Голубнича.

Крім того, від собаки намагалися позбутися, приспавши її у ветеринарній клініці. "Його привезли приспати. Керівник нашої бригади швидкої ветеринарної допомоги Ірина привезла туди на операцію іншу собаку. І раптом бачить - під'їжджає машина, з неї виходить якийсь чоловік, волочить за собою забитий дерев'яний ящик. Приніс його до лікаря і дістав звідти собаку - ту саму, яку ми бачили на тому страшному відео в Красилові. І попросив лікаря зробити евтаназію, тобто приспати пса ", - розповіла зоозахисниця.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 299, ч. 3 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з твариною, вчинене з особливою жорстокістю). Якщо суд визнає Володимира Байдича винним, йому загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Раніше Байдич працював директором школи, в міському відділі освіти і навіть був заступником мера.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в центрі Чернівців понад добу розгулював дикий кабан.