RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Дніпром затримали фейкового патріота, який працював на спецслужби Путіна: фото і відео

Співробітники СБУ 20 листопада у місті Кам’янське на Дніпропетровської області затримали провокатора, який закликав до терактів у столиці.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Мешканця Дніпропетровщини завербували співробітники групи "Сапфір", яку створило Генеральне Управління Генштабу ЗС РФ для провокацій та дестабілізації ситуації в Україні.

Кілька тижнів тому чоловік створив фейкові акаунти у соцмережах та від імені українських націоналістів і патріотів закликав до терактів у Києві, Харкові, Одесі та Дніпрі напередодні й у день святкування Дня Свободи. Російські куратори сподівалися на те, що масові заворушення спишуть на акцію, нібито організовану українськими патріотами. Й, таким чином, дискредитують Україну на міжнародному просторі.

Зараз затриманий кам'янчанин дає покази. На його ПК виявили достатньо доказів, аби розпочати досудове слідство за ст. 258-2 - публічні заклики до вчинення терористичного акту. Мешканцю Дніпропетровщини зараз загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. Сам чоловік говорить про те, що на співпрацю з іноземними спецслужбами погодився з ідеологічних міркувань.

"Апостроф" уже повідомляв про те, що пропагандисти запустили в інформаційний простір нові фейки для дискредитації українських військових. Нібито у Маріуполі бійці "Азова" перетворили дитячий садок на військову базу, а усіх дошкільнят і вихователів вигнали на вулицю.