RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Багато хто втратить посади: названо причину смертельних вибухів в Балаклії

Недавня трагедія на складах боєприпасів в Балаклії , в результаті якої загинули українські військовослужбовці, стала результатом службової недбалості, за яку понесуть відповідальність конкретні посадові особи.

Про це заявив в інтерв'ю Укрінформу начальник Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

"Це був перший випадок в Збройних силах, коли під час інциденту на складах боєприпасів загинули військові сапери. Хочу висловити співчуття сім'ям людей, які втратили життя. Розслідування цієї трагедії в Балаклії зараз триває", - сказав Хомчак.

Він висловив переконання, що останні події в Балаклії не мають нічого спільного з підривами військових арсеналів, які відбувалися в попередні роки.

"Я брав участь в розслідуванні по всім тим арсеналах у якості тоді головного інспектора Збройних Сил, тому можу ці події порівнювати. Тут був випадок недбалість тих, хто повинен був контролювати та організовувати цю роботу. Тому, коли завершиться розслідування, гарантую, багато втратять свої посади , а можливо, і підуть зі Збройних сил через те, що вони це допустили. Я нікому не стану прощати таких випадків, тому що безкарність - вона породжує тільки більший безлад і небезпеку", - зазначив начальник Генерального штабу Збройних Сил України.

Детальніше про нові вибухи в Балаклії, читайте в матеріалі "Апострофа": Загибель військових в Балаклії: хто повинен відповісти за вибух .