RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росія недооцінює українців: в США пов'язали Голодомор і агресію Кремля

Держдеп США у своїй заяві з вшанування жертв Голодомору в Україні пов'язав дії радянського режиму проти українців із сучасною агресією РФ.

Про це йдеться у відеозверненні речника Державного департаменту Морган Ортагус.

"У цьому листопаді ми шануємо і згадуємо мільйони українців, які загинули 86 років тому під час Голодомору, жахливого голоду, створеного варварською політикою сталінського режиму", - заявила Ортагус.

Вона зазначила, що шляхом навмисного захоплення української землі і врожаю та примусової колективізації Радянський союз викликав масовий голод, загибель і надзвичайні людські страждання.

"Хоча ця жахлива трагедія була однією з найжорстокіших подій ХХ століття, Радянському союзу не вдалося зломити дух українського народу", - підкреслила прес-секретар Державного департаменту США.

Згадуючи про кампанії СРСР проти українців, вона підкреслила, що Москва і зараз не залишає спроб руйнувати прагнення українського народу, однак, на думку Вашингтона, вони не будуть мати успіху.

"Тепер Україна знову піддалася нападу. Окупація Криму Росією і її поточна агресія на сході України призвели до близько 13 тисяч загиблих. Навіть зараз Москва намагається маніпулювати і знищувати прагнення народу України. Але в своїй підступній кампанії Росія недооцінює стійкість українців і їх прагнення до кращого майбутнього . Ця кампанія приречена на провал", - заявила Ортагус.

Вона підкреслила, що США підтверджують свою підтримку Україні.

"У день, коли весь світ згадує невинних жертв Голодомору, США в черговий раз підтверджують свою підтримку демократичної та успішної України, захищеної в межах міжнародно визнаних кордонів, вільної у визначенні власної долі", - додала прес-секретар.

Як повідомляв "Апостроф", історик назвав кращі фільми і книги про Голодомор.