RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Реформа в 4 етапи: ЄС і ЄБРР представили дорожню карту розвитку туристичного ринку в Україні

У вівторок, 26 листопада, в Києві стартував перший Стратегічний форум "Конкурентоздатний туристичний ринок в Україні - шлях вперед", організований провідним фінансовим партнером України ЄБРР в рамках ініціативи ЄС EU4Business.

Як передає кореспондент "Апострофа", в ході форуму була представлена Дорожня карта розвитку в Україні конкурентоспроможного ринку подорожей і туризму, розроблена за запитом ЄБРР в рамках ініціативи ЄС EU4Business із залученням провідних українських і зарубіжних фахівців.

Як зазначили на форумі представники ЄБРР, туристичний ринок України має величезний потенціал через вдале географічне розташування, унікальну історичну спадщину та природних особливостей країни. У той же час, активному розвитку ринку перешкоджає ряд негативних факторів, як політичного, так і економічного характеру, для подолання яких, на думку представників ЄБРР, будуть потрібні значні скоординовані зусилля держави та учасників ринку.

За словами Катерини Рігг, керівника напряму розвитку МСБ ЄБРР в Україні, для підготовки Дорожньої карти проводилися консультації з представниками органів української влади, а також туристичного ринку в центрі і на місцях.

"Нам дуже важливо було залучити основних гравців ринку в цій галузі, щоб отримати зворотній зв'язок про те, що відбувається, що важливо, щоб ті робочі гіпотези, які були у наших міжнародних і місцевих експертів. Також ми залучали і представників міністерств, намагалися залучити різні асоціації, департаменти різних відомств як на національному рівні, так і на регіональному та місцевому рівнях", - сказала Катерина Рігг.

У представленій Дорожній карті відзначені основні завдання та процедури, які необхідно реалізувати в Україні для досягнення якнайшвидшого результату щодо реформування туристичного сектора. Згідно Дорожньої карти, туристичному ринку належить пройти реформування в 4 етапи, кожен з яких матиме свої терміни і особливості.

Відзначимо, що перший етап передбачається реалізувати до 2021 року, а до реалізації четвертого приступити в 2030 році.