RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Капітуляція перед Росією: ветеран АТО жорстко розкритикував Геруса за імпорт електроенергії з РФ

Відновлення імпорту електроенергії з РФ, яке почалося через "поправку Геруса" - це капітуляція України перед російськими загарбниками і її винуватці повинні нести відповідальність.

Про це заявив голова правління ГО "Центр допомоги та адаптації ветеранів, інвалідів, бійців АТО та інших учасників бойових дій" Володимир Лютий, передає "Обозреватель".

"Це пряма капітуляція української держави перед російськими загарбниками. Це зрада нашого в даний час керівництва держави, за яке вони будуть нести дуже велику відповідальність перед народом", - заявив Лютий.

На його думку, такі дії підпадають під звинувачення в державній зраді.

"Державна зрада почалася з того, що жодне рішення не винесли на публічне обговорення. За законодавством вони повинні приймати відкрито, обговорювати. Знаєте, як зібралися злодії і вирішували, що їм робити. Це зрада", - сказав Лютий.

Він вважає, що через імпорт електроенергії України свідомо знову підсаджують на енергетичну голку Кремля.

"Нас повертають на 10 років назад і садять на голку Росії", - зазначив Лютий.

18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював поправку, яка дозволила комерційний імпорт електроенергії. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня розпочався імпорт електроенергії з Росії, який в листопаді виріс в три рази в порівнянні з жовтнем і зайняв 15% українського ринку. В результаті зупиняються українські ТЕС і шахти.

Раніше народний депутат України, член фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко заявив, що імпорт електроенергії з РФ означає, що ми фінансуємо енергогалузь країни-агресора замість власної. Він вважає, що ситуацію з відновлення імпорту електроенергії з РФ повинна розслідувати Служба безпеки України.