RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Отримують гроші з окупованих районів: в ЗМІ розповіли про сім'ю нового прокурора Харківської області

Сім'ю нового прокурора Харківської області Олександра Фільчакова фінансує теща і дід дружини, що живуть на окупованій території Донбасу.

Таку інформацію оприлюднив сайт "Обозреватель".

Так, в декларації подружжя прокурора навесні цього року з'явилася інформація про суттєві зміни в майновому положенні. Виявилося, що дружина Олександра Фільчакова Юлія, отримала в подарунок від мами (Олени Шуміліної) 270 тисяч гривень. При цьому раніше Олена Шуміліна передавала дочці ще й автомобіль BMW X5 (нібито в право користування).

У статті зазначено, що теща прокурора Харківської області Олена Шуміліна активно користується забороненою в Україні соцмережею "Однокласники" і своїм місцем проживання вказує місто на окупованій території Антрацит, при цьому офіційно зареєстрована в Харкові. З Харковом її пов'язує і те, що вона має частку в 50% в ТОВ "Каталокс", зареєстрованому в 2017 році (основний вид діяльності - лісництво і інша діяльність в лісовому господарстві).

Також, за даними ЗМІ, в декларації прокурорської сім'ї є ще один дарувальник грошей з окупованої території - це 72-річний Володимир Пузин (дід дружини прокурора). Пузин подарував дружині прокурора 140 тисяч гривень в 2018 році.

У документах літній чоловік зазначений як засновник двох підприємств, зареєстрованих на території Луганської області. Вид діяльності цих підприємств - видобуток кам'яного вугілля. Одне з підприємств має заборгованість до місцевого і держбюджет в розмірі понад 300 тис грн.

Журналісти відзначають, що зверталися до сім'ї прокурора Харківської області Олександра Фільчакова за коментарями. Вони додзвонилися до тещі прокурора Фільчакова, проте вона скинула виклик і перестала виходити на зв'язок.