RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З України втік організатор "вбивства" Бабченко: з'явилася реакція журналіста

Бізнесмен і екс-керівник збройного підприємства "Шмайсер" Борис Герман, якого звинуватили у організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, виїхав до Ізраїлю через страх бути вбитим за наказом Петра Порошенка.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Boombus.

Герман розповів журналістам, що до Ізраїлю виїхав через проблеми зі здоров'ям та страх за власне життя. Каже, що готовий виступити свідком по справі екс-президента України Петра Порошенка, якого звинувачують у захопленні державної влади та розкраданні коштів ЗСУ.

"Мені дали 30% виживання до суду. Там у Пороха (Петро Порошенко - ред.) повний ... буде. Щоб цього не допустити, він уже зараз починає відстрілювати свідків", - заявив Герман.

Нагадаємо, що навесні 2018 року Борис Герман отримав від В'ячеслава Пивоварника (екс-резидента СБУ у Москві, який перейшов на службу ФСБ - ред.) гроші та наказ ліквідувати незручних для Кремля людей. Першим у цьому списку був опозиційний до правлячого режиму журналіст Аркадій Бабченко. Герман для виконання замовлення знайшов колишнього ієродиякона та ультраправого активіста Олексія Цимбалюка, який згодом не витримав і розповів про майбутнє вбивство співробітникам СБУ.

Пивоварник після початку розслідування виїхав до Європи та уникнув покарання. А Герман отримав 4,5 років позбавлення волі та вийшов на свободу через півтора роки - 22 листопада 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, підозрюваного в організації замаху на російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа у вівторок, 29 травня, засудили до 4,5 років в'язниці.