RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В одеську мерію знову нагрянули з обшуками: опубліковано відео

У понеділок, 9 грудня, співробітники СБУ та прокуратури повторно відвідали муніципальні департаменти фінансів і комунальної власності, а також архів Одеської міської ради .

Про це повідомляє "Думська" .

"Минулого разу, 22 листопада, слідство не змогло отримати всіх необхідних документів, тому виникла необхідність в нових обшуках", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, СБУ розслідує факт заволодіння коштами міського бюджету. Йдеться про погашення за рахунок муніципальної скарбниці заборгованості по кредиту, взятому КП "Теплопостачання м Одеси" в комерційному банку "Надра". Борг у розмірі майже 200 млн грн викупила у збанкрутілої фінансової установи компанія "Південь-Капітал", яка заплатила за нього 84 млн. Це ж могла зробити і мерія Одеси, але міська влада вважала за краще перерахувати бізнесменам 194,5 мільйона.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 5 ст. 191 КК України - "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Раніше, "Апостроф" повідомляв, що обшуки в будівлі Одеської міської ради проводилися в рамках трьох кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням грошей чиновниками міської ради, корупцією в Адміністрації морських портів і вимаганням грошей і землі в курортному селищі Затока.