RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Аваков зробив важливу заяву щодо контролю над кордоном на Донбасі: відео

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час Нормандського саміту заявив, що Україна може погодитися на компроміс щодо контролю над кордоном.

Про це повідомляє Hromadske в Twitter.

"Компроміс щодо кордону може бути. Ми не за місяць до виборів "візьмемо" кордон, а за два дні. От у нас є 408 км кордону. Ми будемо щодня зменшувати, зменшувати, і за день до виборів раз – і весь кордон у нас під контролем. Чим не компроміс?", - сказав Аваков.

Як зазначається, також до ОРДЛО зайде українська поліція, коли їх залишать незаконні збройні формування. Вона патрулюватиме з "представниками територіальних громад".

На запитання, чи йдеться про спільне патрулювання з так званою "народною міліцією", яка зараз має контроль на окупованих територіях, Аваков повторив: "Я ж вам сказав – територіальних громад".

"Це дуже важкий перехідний період, він триватиме півроку або й рік, але ми готові пройти. Але це буде потім, коли усі зі всім погодяться, а поки ми бачимо, що Путін не готовий повернути нам кордон", - додав Аваков.

Детальніше про переговори в Парижі і про головні виклики для України, читайте в матеріалі "Апострофа": Ні капітуляції: чого ми чекаємо від Зеленського в Парижі.