RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Жертв страшної пожежі в Одесі можна було врятувати: спливли дані про смертельну "пастку"

Під час масштабної пожежі в коледжі економіки в Одесі жертв можна було уникнути, якби резервний вихід не був замурований цеглою.

Про це заявив заступник глави Національної поліції України Максим Цуцкірідзе в ході своєї доповіді на комітеті в парламенті.

Згідно з попередніми висновками слідства, пожежа близько 10 ранку почалася в кабінеті завідуючої відділення економіки і підприємства коледжу.

Чиновник поліції зазначив, що вона могла залишити без нагляду тепловентилятор. На камерах зовнішнього спостереження в цей час помітно задимлення. Вже через кілька хвилин вогонь охопив третій поверх і швидко поширився по всій будівлі. Учні та викладачі кинулися до єдиного виходу з будівлі, хоча резервний був, але раніше керівництво коледжу розпорядилося його замурувати цеглою.

У поліції в даний момент проводять експертизи на місці події, всього їх заплановано близько 40. Також з'ясовуються обставини, які завадили терміновій евакуації з будівлі.

Як повідомляв "Апостроф" 12 грудня з-під завалів коледжу економіки в Одесі, де сталася масштабна пожежа, дістали тіла всіх осіб, які вважалися зниклими.