RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Загиблі в Росії пілоти брали участь в нападі на українські кораблі: фото

Екіпаж російського вертольота Мі-28H "Нічний мисливець", який розбився ввечері, 11 грудня, в Краснодарському краї, РФ, в кінці 2018 року приймав участь в агресії проти України, коли ФСБ РФ атакувала українські катери.

Про це йдеться в розслідуванні InformNapalm.

Зазначається, що обидва пілоти - заступник командира 55-го вертолітного полку з льотної підготовки Олексій Склянкін і командир ескадрильї Мі-28H Руслан Кушніренко, загинули. Волонтери опублікували їх фото, а також поділилися інформацією про їхню участь в операції по захопленню українських катерів "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу" в нейтральних водах поблизу Керченської протоки.

За повідомленням Міноборони РФ, причиною катастрофи став сильний туман. При цьому фахівці вказують, що цей тип вертольота може вільно проводити операції в умовах туману, і уточнюють, що причиною загибелі офіцерів 55 вертолітного полку, є вбивство з метою "зачистки свідків військових злочинів РФ".

Як повідомляв "Апостроф", раніше InformNapalm у відповідь на агресію в Чорному морі, опублікувало дані російських офіцерів і льотчиків полку, бойові вертольоти якого атакували в нейтральних водах українські кораблі.