RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Захищають" Донбас: нардеп розлютив мережу гучною заявою про бойовиків ЛДНР, відео

Український блогер, журналіст і політичний оглядач Денис Казанський звернув увагу на слова нардепа від ОПЗЖ Рената Кузьміна, сказані в ефірі одного з українських телеканалів, про те, що нібито "ДНР/ЛНР" захищають Донбас від злочинного режиму Зеленського".

Про це Казанський написав в Twitter.

Казанський зазначив, що нардеп від ОТЗЖ Ренат Кузьмін балотувався в Раду, перебуваючи в міжнародному розшуку. Кузьмін заявив в ефірі 112 каналу, що "ДНР" і "ЛНР" насправді захищають Донбас від злочинного режиму Зеленського, і що створення цих угруповань в 2014 було необхідною самообороною.

"Потрібно визначити причину виникнення конфлікту на Донбасі і цієї війни, усунути цю причину - і війна сама собою зійде нанівець. Якщо ми скажемо, що створення "ДНР/ЛНР", це реакція на антиконституційне захоплення влади в Києві, і це спроба захиститися від поширення впливу змовників на всю територію України, то в такому випадку "ДНР і ЛНР" є утвореннями, які покликані захистити населення від протиправних дій. у такому випадку це можна назвати необхідною обороною і крайньою необхідністю. Якщо нинішня українська влада є продовженням влади Порошенко тоді Донецьк і Луганськ до цієї нинішньої української влади Зеленського буде ставитися точно так само, як і до влади Порошенко. І точно так само вони будуть захищати себе від влади Зеленського", - заявив Кузьмін.

Користувачі мережі обурені такою заявою нардепа.

"Позбавити громадянства і копняками гнати в ОРДЛО", "Кузьміна разом з Медведчуком - за грати, досить з цими колаборантами загравати", "Що там ДБР та Аваков? Вже виїхали до нього з обшуками", "Найжахливіше, що ОПЗЖ з такою ідеологією взагалі в Раді, а не у в'язниці... За цих виродків проголосувало 13,05% дебілів, які хто знає якого х*я взагалі мають громадянство України", - пишуть в коментарях.

Раніше "Апостоф" повідомляв про те, що народні депутати фракції "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ), головою якої є Віктор Медведчук, зареєстрували в Раді законопроект про внесення змін до закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей . Ці зміни вводять в українському правовому полі так звану "формулу Штайнмайера", позбавляючи Україну можливості впливати на процес політичного врегулювання на території ОРДЛО.