RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Знаменитий генерал ЗСУ вийшов на свободу: відео та перша заява

Генерал-майор Дмитро Марченко, якого підозрюють в закупівлі нібито неякісних бронежилетів для Збройних сил, вийшов на свободу під заставу понад 18 мільйонів гривень з Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві і заявив, що справу проти нього сфальсифіковано.

Відео його зустрічі зі прихильники і журналістами опубліковано на сторінці "4 канал" в соцмережі Facebook.

Опинившись на волі, Дмитро Марченко заявив, що "справа бронежилетів" - сфальсифікована, його арешт відбувся через лобіювання інтересів одного з виробників і він доведе свою невинність.

"ДБР і багато ЗМІ трактують так, ніби я причетний до закупівлі бракованих бронежилетів. Але ні я, ні мої підлеглі до закупівлі непричетні. У нашого управління є лише функція контролю якості ... Справа була сфабрикована. Ми все спростуємо і доведемо свою невинність" , - заявив генерал-майор.

Марченко вважає, що однією з причин, по якій проти нього завели кримінальну справу, було відстоювання інтересів одного з виробників.


"Обрання мені запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою було лише для того, щоб чинити на мене психологічний тиск", - додав Марченко, зауваживши, що за весь час перебування під вартою його тільки раз викликали на допит і 4 рази створювали на нього тиск без присутності адвокатів та юридичної підтримки.

Заставу в розмірі понад 18 мільйонів гривень за Дмитра Марченко вніс колишній президент Петро Порошенко, який подзвонив генералу під час його інтерв'ю журналістам.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо відреагували на рішення Апеляційного суду Києва, який залишив фігуранта справи про бракованих бронежилетах генерала Дмитра Марченко під вартою до 3 січня 2020 року.