RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У справі Шеремета змінився склад учасників: названа причина

У п'ятницю, 20 грудня, оновлено групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у провадженні щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

Так, процесуальний нагляд у провадженні забезпечується групою прокурорів у складі 6 працівників Генеральної прокуратури України.

Начальник Управління нагляду за дотриманням законів Національною поліцією Генпрокуратури Олександр Лукашенко, який підписав підозри у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, не пройшов атестацію.

Він працював над цим провадженням, 19 грудня 2019 року п’ята кадрова комісія ухвалила рішення про неуспішне проходження атестації за результатами співбесіди через невідповідність вимогам професійної етики та доброчесності.

Також наголошується, що неналежне інформування прокурорів про засідання та несвоєчасне надходження матеріалів з Печерського районного суду стало причиною відкладення Київським апеляційним судом розгляду скарги сторони захисту однієї з підозрюваних у справі щодо обраних запобіжних заходів.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, 18 грудня через відсутність необхідних документів скасували засідання Київського апеляційного суду про скасування запобіжного заходу для військової медсестри Яни Дугарь.