RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

У Папи Римського назвали три умови для його візиту в Україну

Існує три умови для візиту Папи Римського Франциска в Україну.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода".

"Коли на наше робоче пленарне засідання прийшов держсекретар Ватикану Паролін, ми безпосередньо його запитали: що необхідно для того, щоб папа міг приїхати? Він сказав, що є кілька умов. Перше - це запрошення католицьких церков. Друге - це запрошення з боку української державної влади. Ми маємо нового президента. Я сподіваюся, що він запросить папу. Третє. Паролін говорив, що потрібно, щоб також й інші християнські церкви не заперечували проти цього візиту", - розповів глава Української греко-католицької церкви Святослав (Ш вчук)

Він заперечив, що Кремль якось перешкоджає можливому візиту папи Римського в Україну.

"Не потрібно у всьому бачити "руку Москви". Вона є. Але нам не потрібно бути залежними від неї і просто ментально від неї звільнитися. Ми в цьому році відбули Синод єпископів нашої церкви в Римі. І ми мали можливість в лоні цілого єпископату мати зустріч зі Святішим отцем. І ми його офіційно в черговий раз запросили приїхати в Україну (Папу Римського - ред.). Він мені пообіцяв, що він це дуже серйозно прийняв до уваги", - заявив отець Святослав.

Як повідомляв "Апостроф", Папа Римський Франциск заявив, що довічне ув'язнення засуджених не вирішує ніяких проблем і ущемляє права на надію.