RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні назвали серйозні наслідки видачі Росії бійців "чорної роти", які вбивали людей на Майдані

Обмін колишніх співробітників "Беркуту", які причетні до розстрілу людей на Майдані Незалежності узимку 2014 року, може зіграти проти України.

Таку думку висловив військовий експерт Юрій Бутусов на сторінці у Facebook.

Якщо заарештованих "беркутівців" обміняти на українських полонених, як того вимагає Росія, то ніхто із організаторів не сяде на лаву підсудних. Адже більшість безпосередніх виконавців злочинних наказів або виїхали з країни, або померли.

Екс-силовиків можна було б обміняти, коли б вони отримали вироки і потім, у міжнародних судах позиватися до РФ за приховування злочинців. Більше того, після такого кроку Росія б автоматично взяла на себе відповідальність за вбивства українців на Майдані. Але справа досі находиться на стадії слідства. Таким чином, віддавши силовиків, які розстрілювали учасників Революції Гідності, Україна підіграє на руку російським пропагандистам, які намагаються довести, що події взимку 2014 року були державним переворотом і легітимним резидентом залишився Віктор Янукович.

Як раніше інформував "Апостроф", у Харкові на обмін готують трьох терористів, які підірвали протипіхотну міну під час Маршу Гідності 22 лютого 2015 року. Тоді загинули цивільні, підлітки та правоохоронець.