RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Прилітають смертельні "подарунки": опубліковано сумну розповідь про провокації бойовиків на Донбасі, фото

Стало відомо, що бойовики ЛНР підступно обстрілюють місцевих мешканців на Луганщині.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Як зазначають військові, ворог це робить зазвичай зухвало, як вдень так і вночі. Обстріли зі стрілецької зброї та крупнокаліберних кулеметів тут чути зазвичай, хоча інколи обстрілюють і з важкого озброєння.

"Житло дідуся і бабусі, яких обстріляли знаходиться в полі зору бойовиків не невеликій відстані. Так і цього разу противник навіть не сумнівався, коли натискав на гачок, застосовуючи крупнокаліберний кулемет", - розповів військовослужбовець Віктор.

Для самих місцевих мешканців такі обстріли вже стали майже звичним явищем.

"До цих обстрілів важко звикнути. Коли обстрілюють зі стрілецької зброї, ховаємось вдома, а якщо міни або щось важке, тоді в підвалі. Інколи ми вже навіть і не помічаємо. В 2018 році був випадок, коли я працював на подвір’ї, під час чергового обстрілу прострелили руку, кістку та сухожилля перебило, куля пройшла на виліт. Аби не українські військові вже давно б стік кров’ю та помер", - зазначив місцевий мешканець Микола.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Нагадаємо, що снайпери бойовиків ДНР-ЛНР прикриваються дітьми на передовій на Донбасі. Оскільки, якщо в зоні видимості мирний житель, особливо дитина, бійці ЗСУ не стріляють.