RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Чиновники знайшли рішення проблем звільнених полонених: відео

Для звільнених після обміну полоненими з ЛДНР влада шукає роботу в регіонах і виплатять по 100 тисяч гривень допомоги.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сюжет ТСН.

Лікарі розповіли, що обстеження звільнених полонених вже майже закінчили, і здоров'ю більшості ніщо не загрожує. Однак їм ніде жити і працювати.

"У мене там все залишилося - батьки, сім'я. Місце, де жити, працювати. Тут немає нічого поки", - сказав один із звільнених Роман.

За дні перебування на лікуванні до них навідувалися співробітники Міністерства з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"Основна проблема - це відсутність документів - паспортів, ідентифікаційних кодів. З 65 цивільних осіб документи у 10", - сказали в міністерстві.

У той же час, звільненим з полону пропонують житло в санаторії під Києвом. Туди сьогодні вже переїхав один з колишніх бранців. Тим часом чиновники будуть шукати роботу і житло в регіонах, де побажають звільнені з полону. У найближчі тижні їм також обіцяють виплатити по 100 тисяч гривень допомоги.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики так званої ЛНР відмовилися відпускати по домівках колишніх полонених, яких Україна передала під час масштабного обміну, який пройшов у неділю, 29 грудня, на КПВВ "Майорське" під Горлівкою.