RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​З'явився список людей переданих Україною бойовикам по обміну

Оприлюднили список людей переданих Україною бойовикам в рамках обміну полоненими з ОРДЛО.

Про це повідомляє ресурс "Слідство.інфо".

Нагадаємо, напередодні нового року додому повернулися 76 українських громадян, які незаконно утримувалися бойовиками в тюрмах. Серед них - 12 військовослужбовців, решта заручників - цивільні. Україна віддала натомість 124 людини.

Незабаром після обміну представниця нашої держави в підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що Україні не слід публікувати повний перелік тих, кого Україна віддала в ОРДЛО. Однак журналісти отримали цей список в розпорядження і опублікували його частину.

У ньому значаться не тільки бойовики і зрадники, а затримані на території країни кримінальні злочинці. Вони здійснювали незаконні дії за межами Донбасу і не мали відношення до війни.

"У документі, який опинився в нашому розпорядженні, зазначено, що на обмін з фейковими республіками потрапили особи на ім'я Едуард Бондаренко і Сергій Пастухов. Ці люди звинувачувалися в злочині проти полковника Служби безпеки, контррозвідника Олександра Хараберюша. Чоловіка підірвали в його авто в Маріуполі 2017 року", - пишуть в ресурсі.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі звернули увагу на цікаву деталь в обмін полоненими між Україною і ДНР-ЛНР.