RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Помер бандит, в замаху на якого підозрюють фігурантів справи Шеремета

У Косові помер місцевий "авторитет" Михайло Чекурак, за замах на життя якого було затримано ветеранів АТО Владислав і Інна Грищенко. Також їх вважають причетними до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Так, за інформацією преси, Чекурак помер увечері 9 січня, під час огляду його тіла слідів насильницької смерті не було виявлено. До цього він перебував під державною охороною, в зв'язку з тим, що правоохоронці розслідують замах на його життя, коли у нього під авто знайшли вибуховий пристрій.

За його справою були затримані двоє фігурантів - Інна та Владислав Грищенко, які воювали в АТО під позивними "Пума" і "Буча", а також ще один фігурант - Іван Вакуленко ("Пістолет") наклав на себе руки.

У МВС висувають версію, що ветерани АТО підклали бомбу під Range Rover Чекурака на замовлення підприємця з Косіва Василя Шкондеюка. Його також затримали. Мотивом замаху називають конфлікт між бізнесменами через грошовий борг.

У Косові Чекурак підозрювався у підриві ресторану своєї тещі в 2018 року в змові з групою осіб, також ту ж групу підозрюють у розбійному нападі на житловий будинок. Він перебував під домашнім арештом.

Як повідомляв "Апостроф", 24 вересня в Києві силовики прибули з обшуком до учасниці АТО Інни Грищенко, яка захищала Батьківщину в складі ДУК "Правий сектор" під позивним "Пума".

Суд взяв її і чоловіка під варту на час розслідування невдалого замаху на бізнесмена Михайла Чекурака. Також вони проходять у справі замаху на журналіста Павла Шеремета.