RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

МАУ спростувало заяву Ірану і описало останні хвилини рейсу

Віце-президент МАУ Ігор Сосновський розповів про останні хвилини літака, який збили в Ірані в ніч на 8 січня.

Про це дізнався кореспондент "Апострофа" під час прес-конференції в Борисполі.

"Після зльоту екіпаж вийшов на зв'язок (Іран заявляв інакше), слідували суворо з дозволу диспетчера. Спокійно доповіли про зліт і отримали дозвіл. Діяли строго за інформацією диспетчера. Зараз складно щось приховати. Нікому не потрібні дані флайтрекордера. На землі залишилися переговори екіпажу, які доведуть правильність його дій. Ніякого відхилення від маршруту не було й близько. Аеропорт був повністю відкритий був в повній працездатності. Ніяких заборон на польоти не було. Аеропорт працював в штатному режимі. через 1:38 після нашого рейсу злетіли дві іранські компанії та аеропорт продовжив роботу в штатному режимі, як ніби нічого й не було", - розповів він.

За його словами, в аеропорт Тегерана МАУ літав 5 років 5 разів в тиждень.

"Льотчики не могли знати про те, що стріляли. Це не справа цивільної авіації. Якщо вони звідкись кудись стріляють, то зобов'язані були закрити аеропорт. Це абсолютна безвідповідальність. Той поворот, який здійснював пілот, всі маневри були визначені вежею. Така траєкторія руху майже всіх бортів, що вилітають з цього аеропорту. Пілот повністю виконував команду диспетчера", - зазначив представник МАУ.

Нагадаємо, трагедія сталася 8 січня в місті Тегеран. На борту літака були 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі загинули на місці. Експерт називав кілька причин авіакатастрофи .