RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Тріщать по швах: українка розповіла про реальну ситуацію з дитсадками

Проблема з браком місць в дитсадках в Україні змушує батьків віддавати дітей в нелегальні дошкільні установи або придумувати не менше екстремальні альтернативи. Особливо гостро відчувають нестачу місць жителі нових районів Києва і розвиваються передмість.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Найближчий комунальний садочок розташований від нас кілометрів за три, - розповідає "Апострофу" жителька села Софіївська Борщагівка (передмістя Києва) Юлія. - Маршруткою - лише пара зупинок. Здавалося б, зовсім не багато. Але! Проїхати ці три кілометри практично нереально. Дорога з села лише одна, а житлових комплексів тут - десяток, не менше. Тому вранці дорога перетворюється в одну суцільну пробку, і щоб проїхати ці нещасні дві зупинки, потрібно простояти в пробці не менш ніж годину. Але навіть якби я і була згодна щоранку по годині "маринувати" трирічну дитину в пробці, то в маршрутку, яка йде до садка, вранці втиснутися просто нереально. Ось ніяк цього не зробити взагалі, а власного автомобіля у мене немає. Аналогічна ситуація і ввечері, коли всі їдуть з роботи. Але навіть якщо якимось дивом я змогла б добиратися щоранку в цей садок, то він просто тріщить по швах: у групах по 40-50 дітей. Хто там буде взагалі займатися моєю дитиною хоча б мінімально?"

З цієї причини батькам нічого не залишається, як викручуватися і шукати інші варіанти.

"У нас в месенджері сформувалася група матусь, все знаємо один одного, і по черзі стежимо за дітьми один одного, якщо комусь терміново потрібно від'їхати у справах або по роботі. Іноді це дуже виручає. Ну а що робити?" - додає мешканка Софіївської Борщагівки Юлія.

Відзначимо, що за словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, перед початком навчального року 2019-2020, чергу в дитячі садки України налічувала 30 тисяч дітей.

Детальніше про цю проблему, читайте в матеріалі "Апострофа": Операція "мокрі штанці": чому українці дозволяють садкам "викрадати" своїх дітей.