RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Кидали яйця, розпорошили газ: під будівлею ОДА в Харкові сталися сутички, фото

27 січня у Харкові під ОДА під час мітингу на захист російської мови сталися сутички, у яких постраждали мітингарі та журналісти.

Про це повідомили у Telegram-каналі "Харків Салтівка".

О 10:55 прихильники партії "Опозиційна платформа - За життя" почали викрикувати гасла на захист російської мови. Деякі стояли з плакатами. У той же час до Харківської ОДА підійшли представники харківського Євромайдану, члени "Нацдружин", ГО "Світанок", "Правого сектору". Між мітингарями та новоприбулими почалися сутички.

Під час масових заворушень люди швирголяли одне в одного курячі яйця та розпилювали сльозогінний газ. На місце інциденту прибула поліція, націоналістів відтіснили від мітингарів. Ініціаторів вивезли у супроводі поліції.

Під час сутичок постраждали правоохоронець, журналістка СТБ Марія Малевська і оператор Олександр Бринза. Їх шпиталізували до лікарні ім. Гіршмана.

Як інформував "Апостроф" раніше, міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що з вересня 2020 року російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання. Саме проти цього нововведення й протестували мітингарі під ОДА.