RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Суд прийняв важливе рішення щодо долі підозрюваного у вбивстві Даші Лук'яненко

Під Одесою суд постановив проводити засідання у справі про вбивство 11-річної Даші Лук'яненко в закритому режимі, а також продовжили термін утримання під вартою до 26 березня 22-річному Миколі Тарсову, якого підозрюють в розправі над дівчинкою.

Про це йдеться на офіційному сайті Роздільнянського районного суду Одеської області.

Відомо, що проводити засідання в закритому режимі суд вирішив на прохання прокурора, незважаючи на те, що обвинувачений і потерпіла сторона просили залишити слухання відкритими.

Також Миколі Тарасову, якого підозрюють у вбивстві дівчинки, продовжили термін утримання під вартою до 26 березня. Він буде перебувати в загальній камері СІЗО.

Відносно 22-річного Миколи Тарасова відкрито кримінальні виробництва за чотирма статтями: частина 4 статті 152 КК України (спроба згвалтування неповнолітньої), частина 2 статті 146 (викрадення) частина 2 статті 115 (умисне вбивство) і статтею 297 (наруга над тілом).

Закрите судове засідання по суті призначено на четвер, 6 лютого.

13 червня в Іванівці Одеської області зникла 11-річна школярка Даша Лук'яненко - дівчинка пішла на заняття в танцювальний гурток, але додому не повернулися. Її батьки звернулися в поліцію, почалася спецоперація з пошуку школярки.

19 червня тіло дівчинки виявили у вигрібній ямі в одному з домоволодінь Іванівки. Невдовзі за підозрою у вбивстві та згвалтуванні Даші Лук'яненко затримали місцевого жителя, 22-річного Миколу Тарасова. Чоловік зізнався у злочині. За словами підозрюваного, він затягнув дівчинку в будинок, задушив її, після чого роздягнув і кинув тіло у вигрібну яму.

21 червня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід Миколі Тарасову - підозрюваний був узятий під варту без права на заставу. Його підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу України - "викрадення", "замах на згвалтування неповнолітньої", "вбивство неповнолітньої, поєднане із згвалтуванням" і "наруга над тілом".

Як повідомляв "Апостроф", раніше 22-річний Микола Тарасов в залі суду заявив, що свідчення у нього "вибивали" тортурами місцеві поліцейські.