RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Український військовий розповів про 16-річних бойовиків і тортури на очах у сина офіцера РФ

Колишній військовослужбовець ЗСУ, боєць Добровольчого українського корпусу Дмитро Федонюк розповів про те, як він потрапив в полон бойовиків в 2014 році на Донбасі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на матеріал "Цензор.нет".

Українці потрапили в полон втрьох, під Сніжним. Їх відвезли в штаб міськради, тиснули на них морально і фізично.

"У нас була можливість втекти, але куди бігти - ми не знали. Чому думаю, що ми могли б бігти? Тому що нас охороняли діти, років по 16. З карабіном в руках. Схоже, що це були місцеві", - розповідає Федонюк.

За словами бійця, у нього немає сумнівів, що допитували їх російські офіцери. Вони носили форму російського зразка, говорили про те, що вже пройшли по кілька військових кампаній.

"До речі, на допиті були присутні діти... Шестирічний син одного з офіцерів сидів на допиті. Позивний цього росіянина був Ленін. Він сам маленький, лисий, схожий на вождя. Кажуть, його вже немає в живих. Нас при дитині і били", - говорить боєць.

Питали у військових в основному про дислокацію українських сил.

"У нас у документах було вказано, що ми тільки заїхали в зону бойових дій, що не довго там знаходилися. Тому вони самі розуміли, що ми не багато встигли дізнатися. Нас просто тримали в камері, місцевих до нас кидали. Там же вже комендантська година була. Кого ловили за його порушення, до нас і кидали. Ми з ними не спілкувалися. В сусідній камері сиділи суддя з чоловіком. Вони до нас вже туди потрапили. Від них, думаю, грошей хотіли", - зазначає Федонюк.

Як раніше повідомляв "Апостроф", журналіст і блогер Станіслав Асєєв, екс-бранець бойовиків так званої ДНР, розповів про тортури, яким піддавалися ув'язнені в "Ізоляції", колишньому донецькому арт-центрі, який в окупації перетворили в концтабір.