RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

7 хвилин пекла: в мережі показали відео, що знято під час боїв за Дебальцеве

Українські військові у п'яту річницю боїв за місто Дебальцеве показали на відео, як російські кадровики та бойовики обстрілювали мирне місто та його мешканців.

Відео розмістили на сторінці Facebook-спільноти "Повернися живим".

Відео триває сім хвилин. На кадрах видно, як проросійські бойовики та їх куратори із кадрових військових РФ стріляють по житловим районам міста. Під обстріл потрапляють багатоповерхівки та вулиці міста.

Нагадаємо, що 12 лютого 2015 року Україна, Німеччина і Франція уклали з Росією угоду про так зване перемир'я на Донбасі. Домовленість про припинення вогню мала почати діяти з 15 лютого.

Тоді російський президент Володимир Путін відкрито погрожував тодішньому президенту України Петру Порошенку "остаточно розчавити" ЗСУ на Донбасі. У боях за Дебальцеве у січні-лютому 2015 року загинули 268 українських військових.

Як повідомлялось раніше, днями виповнюється п'ять років боям, які розгорнулися в кінці січня - лютому 2015 року за Дебальцеве. Детальніше про ці події читайте в матеріалі "Апострофа": Плацдарм або "котел": п'ять років тому почалася битва під Дебальцеве.