RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У березні вдарить похолодання: синоптик розповів, коли чекати справжньої весни в Україні

У кінці березня в Україні вдарить похолодання, опадів буде мало, але саме після цього періоду настане справжня весна.

Про це заявив народний синоптик Володимир Деркач, повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Факти".За його словами, в середині лютого в Україні потеплішає.

"Перші кілька днів на початку другої десятиденки лютого будуть ще холодними, а потім знову прийде нетипова для лютого весняна погода. Однак останні дні лютого будуть холодними, очікується тільки кілька теплих днів у середині останньої декади, а потім зима ще нагадає про себе", - зазначив Деркач.

Синоптик додав, що на початку березня очікуються невеликі опади, іноді вони будуть посилюватися. З середини першої декади березня і до її кінця очікується сильний вітер.

"Температура в цей період буде коливатися: ночами - мороз, а вдень - переважно тепло, хоча можливі морози і в денний час. У другій декаді місяця очікується менше опадів. Спочатку можливі температурні гойдалки, а потім істотно потеплішає. В останню десятиденку березня дещо похолодає, але опадів буде мало, зима відступить", - підсумував він.

Детальніше про те, чому в цьому році в Україні була аномальна зима, чи чекати ранньої весни і на яку погоду розраховувати влітку, читайте в матеріалі "Апострофа": Пилові бурі, посуха і пекло влітку: як зміни клімату вплинуть на Україну.