RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Хочуть обірвати зв'язок між Європою і США: російських розвідників спіймали на підлості в морі

Правоохоронні органи Ірландії підозрюють, що російські спецслужби ведуть активну роботу в країні і біля її берегів.

Про це повідомляє The Sunday Times.

За інформацією видання, перед російськими агентами була поставлена мета визначити точне місце розташування оптико-волоконних кабелів, що лежать на дні океану і що з'єднують Європу з Америкою.

Саме Ірландія є точкою, звідки виходять кабелі зв'язку, що забезпечує інтернет-трафік між континентами. Російські агенти можуть перевіряти їх на наявність слабких місць для можливих майбутніх диверсій. Раніше російські підводні човни і військові судна, що знаходилися в Атлантичному океані, вже підозрювалися в здійсненні цієї діяльності.

Ірландські спецслужби також вважають, що російські спецслужби, користуючись слабкістю місцевої контррозвідки, можуть використовувати Ірландію в якості своєї бази. Розвідувальну діяльність в країні, за даними The Sunday Times, може вести Головне розвідувальне управління (ГРУ), співробітники якого підозрюються в отруєнні колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики так званої ЛНР, щоб в черговий раз залякати місцеве населення, придумали нову "страшилку" про шпигуна з Латвії , який нібито був завербований ще в 2004 році.