RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Журналісти показали величезні володіння українського олігарха з Придністров'я: відео

Журналісти дізналися, що придністровський олігарх-сепаратист Віктор Гушан володіє особняком в "Української Венеції" - в містечку Вилкове Одеської області, в сусідньому з Придністров'ям регіоні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода".

Як з'ясувалося, Гушан володіє значною кількістю нерухомості і бізнесом в Україні, не тільки під Одесою. І за даними журналістів, він регулярно навідується в свої українські володіння і навіть має українське громадянство.

Володіння маєтком у Вилковому поблизу річки Дунай підтвердили і місцеві жителі. Також люди розповіли, що у нього на території стоїть вежа мобільного зв'язку. Також ще дві він розмістив на кордоні з Румунією.

Приватний острів з особняком орендувала фірма "Шериф". Це економічний гігант на території "Придністровської молдавської республіки" (ПМР) - регіону Молдови, ще з 90-х років контролюється Росією і де офіційно дислокуються російські військові. "Шериф" - неофіційна назва групи компаній, яка належить одному з найбагатших там бізнесменів Віктору Гушану.

Приватну територію Гушана ніхто з місцевих жителів не бачив. Маєток знаходиться за високим парканом. Сусіди, не показуючи обличчя, трохи розповіли журналістам про власника будинку.

"Він якщо приїхав, то приїхав з охороною, сів у човен і поїхав. Я його ще ні разу не бачила... Ви ж бачите, який паркан: там не видно нічого", - розповіла місцева мешканка, яка попросила не вказувати її ім'я .

Але охоронець володінь розповів, що Гушан приїжджає в Вилково на відпочинок раз або навіть два рази на тиждень. Чоловік також підтвердив, що вищезгадана вежа, яку журналісти помітили ще з води - належить українській телекомунікаційній компанії "Інтертелеком". Саме адресу у Вилково Віктор Гушан вказував раніше як кінцевий бенефіціар "Інтертелекому".

Цей маєток - не єдине майно, яке має власник одного з найбільших платників податків в бюджет невизнаного Придністров'я Віктор Гушан на українському берегах. У центр Вилкове можна побачити ще майже 50 соток землі, що належать безпосередньо йому.

Також Гушан має в цих краях ще один маєток на острові Лімба. Там знаходиться ще одна вежа - це приватна спостережна вежа мисливських угідь придністровського бізнесмена. Охорона не дозволила журналістам висадиться на острів, так як господаря немає вдома. Але з висоти на території можна побачити: сади, рибальські снасті, сонячні батареї, альтанки і кілька будівель.

Крім того, також у Гушана є володіння і в самій Одесі. Його територія знаходиться в закритому містечку "Савіньйон". Будинок на 600 квадратів з декількома терасами, літньою кухнею, охоронною Віктор Гушан придбав в лютому 2014 року.

Також Гунаш має і землю під Києвом. Однак, призначення тієї ділянки за документами - для сільськогосподарських потреб. А згідно з українськими законами, право мати такі землі у власності мають тільки громадяни України.

Як повідомляв "Апостроф", на російській Рубльовці живуть українські політики часів втік екс-президента Віктора Януковича, які отримали дорогі землі від РФ.