RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​У українських кіберактивістів почалися обшуки: перші подробиці

У спікера Українського кіберальянса (УКА), відомого в мережі під ніком Sean Townsend, а також у активіста УКА Олександра Галущенка і ініціатора флешмобу #паровозикхмарка Андрія Перевізія проходять обшуки.

Про це повідомляє військовий журналіст Роман Бурко на своїй Facebook-сторінці.

"У спікера Ukrainian Cyber Alliance (UCA) та інших людей, які в рамках акції FRD вказували державним установам на критичні уразливості систем з метою виправлення і закриття вразливостей - почалися обшуки", - написав він.

Коротко про початок обшуків спочатку повідомив один з активістів UCA під ніком Joefrey Dahmer.

"Зараз деталі невідомі. Потрібен інформаційний резонанс. Альянс роки проводив успішні операції і заважав росіянам, схоже, влада дала "зелене світло" на знищення волонтерських груп, які дошкуляли РФ ці роки", - написав Бурко.

Український кіберальянс (Ukrainian Cyber Alliance, UCA) - спільнота українських кіберактивістів з різних міст України та куточків світу. Альянс виник навесні 2016 з метою протидії російській агресії в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", 24 лютого співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) провели обшуки на підприємстві оборонно-промислового комплексу "Українська бронетехніка".