RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Екс-топ розвідників України викрили у злочинній "схемі": названо вражаючу суму збитків

У вівторок, 25 лютого, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру трьом особам у вчиненні правопорушення, через яке держава зазнала мільонних збитків.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

В бюро зазначають, що підозри отримали: ексзаступник голови Служби зовнішньої розвідки, його підозрюють у порушенні за ч. 2 ст. 364 КК України; експосадовець СЗРУ, також по ч. 2 ст. 364 КК України; в.о. директора держпідприємства, якому інкримінують злочини по ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України.

Детективами було встановлено, що підозрювані з серпня по грудень 2014 року організували закупівлю обладнання, яке підприємство фізично не могло доставити на суму 2,2 млн грн. При цьому гроші були переведені у якості передплати, а обладнання не прийшло. Після цього кошти керівник ДП легалізував, перерахувавши їх компаніям із ознаками фіктивности.

Експертиза вже підтвердила нанесення збитків державі у вказаній сумі, вирішується питання про запобіжні заходи для підозрюваних.

Як повідомляв "Апостроф", 24 лютого співробітники НАБУ провели обшуки на підприємстві оборонно-промислового комплексу "Українська бронетехніка".