RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ветерани АТО вийшли на протест під ДПС і назвали свої вимогу Верланову

У четвер, 27 лютого, представники ГО Всеукраїнський рух інвалідів та ветеранів АТО - демобілізовані учасники війни на Сході України, прийшли до Державної податкової служби України (ДПС), щоб задати кілька питань голові відомства Сергію Верланову.

Про це пише видання ASPI.

Суть проблем пояснив учасник Всеукраїнського руху інвалідів та ветеранів АТО Михайло Сліпченко. За його словами, він з побратимами організував підприємство по сушці і переробці зернових культур, а саме СВ "Трейд Ойл", яке зареєстровано в Київській області. Підприємство не почало працювати, а податківці його заблокували, додавши до бази ризикових, при тому, що у нього в наявності складські приміщення, офіс, обладнання, землі в оренді. В чому ризикованість діяльності підприємства, його працівники не розуміють, і найголовніше – не можуть реалізувати оброблені зернові культури. Тому вони прийшли до ДПС вимагати права працювати і забезпечувати сім’ї.

"Не для того ми захищали державу на фронті, щоб давати хабарі високопоставленим персонам, а щоб розвиватися, піднімати малий і середній бізнес України", – підкреслив Михайло Сліпченко.

За словами ветерана, активісти, які прийшли в ДПС, представляють не тільки ветеранську організацію, вони говорять від імені всіх підприємців, яких "заганяють в корупційну складову", "вимагаючи хабарів за вирішення проблем", які створюють чиновники.

Сергій Верланов не захотів зустрічатись з ветеранами. Представники Всеукраїнського руху інвалідів та ветеранів АТО повідомили: якщо Сергій Верланов не вийде з ними на діалог, вони будуть змушені знову перекривати дороги і палити шини. Вони вказали, що не розуміють, чому тепер потрібно вдаватись до таких заходів.

"Якщо нашій законній діяльності будуть перешкоджати, ми залишаємо за собою право на більш активні дії, передбачені Конституцією... Ніхто з нас, підкреслюю, нікому хабарів давати не буде! Ми прийшли з фронту, де чесно воювали, щоб чесно працювати на благо України", – сказав Михайло Сліпченко.

Сергій Верланов на тому тижні в комітеті Верховної ради України говорив, що безпідставно нікого з підприємців не блокуватимуть.

"Чому його слова розходяться з ділом?", – запитують ветерани АТО.