RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Захоплення заручників в суді Одеси: з'явилися нові фото і відео зі злочинцем

Правоохоронцям вдалося знешкодити злочинця, який намагався захопити Приморський райсуд Одеси.

Про це повідомляє поліція Одеської області.

Обвинувачений у вбивстві погрожував підірвати себе гранатою в будівлі суду. Це сталося в той момент, коли чоловіка привезли з СІЗО і помістили в "клітку", він дістав гранату, вийняв чеку і заявив, що підірве себе.

Начальник ГУНП Олег Бех розповів, що, за попередньою інформацією, гранату обвинуваченому передали в суді. Вона була в пакеті з їжею. Справжній боєприпас чи ні, встановлять експерти.

"Буде проведено розслідування, як він отримав гранату, будуть розглянуті всі відеозаписи, тому що його конвоювали з СІЗО і заводили через спеціальний вхід", - говорить поліцейський.

Після інциденту обвинуваченого переведуть із СІЗО в ізолятор тимчасового утримання. Суд постарається максимально швидко і неупереджено розглянути його справу.

"Крім того, йому буде надана допомога психологів, тому що він знаходиться в дуже складному психічному стані", - сказав Олег Бех.

Дії обвинуваченого попередньо кваліфікували за ст. 379 і 345 КК України - "посягання на життя судді" і "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

Фото: Думская

Як повідомляв "Апостроф", суд обрав запобіжний захід підліткам, які підозрюються в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень чоловіку, від яких він помер на місці.