RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Почалося: українці накинулися на супермаркети через коронавірус

В Україні через загрозу спалаху коронавіруса жителі міст і сіл почали у великому обсязі закуповувати лицьові маски, засоби для дезінфекції та окремі продукти харчування.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, окремі українські мережі магазинів почали вживати заходи через зростаючий попит на захисні засоби. Зокрема, мережа торгових центрів "Епіцентр К" ввела до асортименту багаторазові марлеві пов'язки українського виробника "Укрмедтекстиль". При цьому в прес-службі мережі уточнили, що імпорт іноземних медичних масок в Україну призупинено.

"Дійсно, зараз ажіотажний попит на медичні маски. Вони виготовляються за межами України, тому їх імпорт був тимчасово припинений через підвищений попит. Готуємо до введення в асортимент багаторазові марлеві пов'язки від українського виробника "Укрмедтекстиль", але їх виробництво не може задовольнити попит через те, що пов'язки шиються вручну", - повідомила прес-служба "Епіцентр К" для журналістів.

Також в компанії уточнили, що швидко розходяться і антисептики на вітринах магазинів мережі, при цьому на них дефіциту немає.

У відповідь на запит журналістів про зростання попиту на окремі групи товарів в прес-службі мережі "Ашан", заявили, що крім масок і антисептиків, зростає попит на крупи, цибулю, часник і цитрусові.

"Ажіотаж є, але не такий високий, як у аптеках. Дефіциту товару у нас поки не спостерігається. Ми збільшуємо запаси масок на складах супермаркетів. Але в лютому, в традиційний період зростання сезонних захворювань, збільшуємо закупівлю масок, тому у нас достатньо залишків цього товару на складах ... Замовлення нових партій може бути проблематичним у зв'язку з ситуацією на ринку", - повідомили в прес-службі "Ашан".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одній з лікарень Києва провели навчання на випадок виявлення випадків захворювання коронавірусом.