RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Буде багато випадків: в ВООЗ зробили невтішний прогноз щодо коронавірусу в Україні

В Україні, швидше за все, буде зафіксовано багато випадків зараження коронавірусом, проте країна повинна бути готова до боротьби з хворобою.

Про це заявив представник Всесвітньої організації охорони здоров'я, лікар Ярно Хабіхт.

За його словами, головне - готовність системи охорони здоров'я боротися з спалахами коронавірусу.

"Важливо відзначити, що найімовірніше, ми з вами станемо свідками більшої кількості випадків захворювання в Україні. Однак суть полягає в готовності охорони здоров'я України протидіяти спалахам цього захворювання. Мірою продовження реалізації реформи охорони здоров'я, мірою модернізації та осучаснення стаціонарів, лікарень, а також відділів невідкладної допомоги. Йдеться про всі ці заходи стримування і реагування на спалах коронавірусу", - сказав він.

Разом з тим представник ВООЗ визнав, що Україна продемонструвала готовність і відмінно зреагувала на перший випадок зараження коронавірусом в Чернівцях.

Як відомо, 3 березня перший випадок захворювання зафіксували і в Україні. Вірус діагностували у жителя Чернівців, який повернувся з Італії.

Як повідомляв "Апостроф", після першого підтвердженого випадку зараження коронавірусом, в Україні планують змінити правила виклику карети швидкої допомоги.