RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Корупція в київському ДАБК: ЗМІ розповіли про схеми керівниці та підлеглого в відомстві

Офіс Генпрокурора та СБУ розслідують кримінальну справу за фактом корупції в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА.

Як повідомляє Голос.ua у виробництві фігурують перший заступник директора департаменту Оксана Попович та інспектор будівельного нагляду Андрій Євдокименко.

За даними ЗМІ, Попович і Євдокименко знаходяться в романтичних стосунках і діють спільно.

У грудні 2019 року в департаменті приходили обшуки. Підставою слідчих дій стали "системні зловживання посадових осіб ..., спрямовані на штучне створення проблем для суб'єктів господарської діяльності при виконанні будівельних робіт".

Раніше Оксана Попович фігурувала в скандалі навколо незаконного будівництва в Подільському районі, коли керівництво гаражного кооперативу "Барвінок" захопило прилеглі до кооперативу земельні ділянки для комерційної забудови. Керівниця перешкоджати незаконному будівництву відмовилася. У той же період Андрія Євдокименка запідозрили в спробах рейдерства і тиску на легальних забудовників. Разом з колегою Каташинським Євдокименко, переплутавши адресу перевірки, вторгся на територію приватного підприємства. Інспектори стали вести себе агресивно і погрожувати керівнику, на місце навіть довелося викликати поліцію. Пізніше з'ясувалося, що чиновники перебували в стані алкогольного та / або наркотичного сп'яніння.

На думку журналістів, Євдокименко діє від імені Попович і має "карт-бланш".

"За допомогою Євдокименка вона передає свої вимоги по хабарах забудовникам, озвучує "таксу" за видачу дозволів, збирає данину і тероризує незаконними перевірками незгодних", - йдеться в матеріалі.