RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В рази перевищують заробіток: активісти розповіли про авто і землі чиновника поліції Івано-Франківська Михайла Банка

Михайло Банк перебуває на посаді керівника управління Департаменту захисту економіки Національної поліції в Івано-Франківській області, його заробітна платня сягає 205 тисяч гривень на рік, при цьому він зміг придбати статки, що неспівмірні з його заробітком.

У володінні Банка — елітні авто і три земельні ділянки поблизу курортного "Буковелю", повідомляє ГО "Антикорупційний блокпост" з посиланням на "Апостроф".

Михайло Банк придбав автомобіль Land Cruiser 200, ринкова вартість якого 60 тисяч дол, автівка оформлена на батька, а також Mitsubishi Pajero Wagon вартістю 40 тисяч дол, оформлений як подарунок у негрошовій формі.

На посаді очільника Департаменту захисту економіки Нацполіції Михайло Банк заволодів трьома земельними ділянками в селі Поляниця Івано-Франківської області площею 0,35 га та вартістю від 150 тисяч дол. Земля розташована в заповідній зоні поблизу курорту "Буковель" та оформлена на батька. На території ділянок ведеться капітальне будівництво готельного комплексу, вартість якого, за оцінками фахівців, сягнула 5 млн доларів.

"Нами були направлені звернення до Міністерства внутрішніх справ, у Державне бюро розслідувань, Відкритий Офіс НАБУ з вимогою розібратися, як людина, яка все життя пропрацювала в правоохоронних органах, спромоглася на такі надбання, та звільнити його із займаної посади. Проте ми не отримали відповіді", — йдеться у повідомленні ГО "Антикорупційний блокпост".

Громадські активісти спрямували звернення до депутатів Комітету з питань правоохоронної діяльності та депутатам-мажоритарникам Прикарпаття з вимогою проявити активну позицію та відреагувати на вказані факти. Таке звернення від "Антикорупційного блокпосту", зокрема, отримали депутати Ігор Фріс, Макс Бужанский, Григорій Мамка, В’ячеслав Медяник, Юлія Яцик, Микола Галушко, Володимир Тимофійчук, Едуард Прощук, Оксана Савчук, Олександр Матусевич, Зіновій Андрійович, Андрій Іванчук, Олена Вінтоняк, Василь Мокан, Роман Мулик.

Восени 2019 року Кабінет Міністрів заявив про ліквідацію Департаменту захисту економіки Нацполіції як корупційної структури. Рішення Кабміну прокоментував прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

"Ця структура не захищала бізнес, а заважала йому працювати. Найчастіше через суд отримували ухвалу на проведення слідчих дій і починали обшук: витягували з офісу комп'ютери, бухгалтерію, а з каси — гроші, документи. Через це паралізували роботу підприємств, а потім вимагали у бізнесу "викуп", - передає Урядовий портал.

Проте з невідомих причин справа зупинилася і Департамент досі функціонує.