RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На Волині скандал через 12-річного хлопця, який переміг в Лондоні з радянською піснею: фото і відео

На Волині розгорівся гучний скандал через масовий троллінг 12-річного школяра, який переміг на пісенному конкурсі в Лондоні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Конкурент".

Як пише видання, Максим Ткачук з Турійського району переміг в трьох номінаціях і змагався серед представників 23 країн світу, але в Україні його зустріли з осудом.

"Справа в тому, що конкурс приурочено 75-й річниці перемоги у Другій світовій війні. І хлопчик заспівав тематичну пісню "Смуглянка" і виступив в радянській формі", - йдеться в сюжеті місцевого телеканалу "Аверс".

У соцмережах коментатори слів не вибирають і влаштували справжню істерику через вибір пісні.

"У кожного є своя думка. Пусть говорять. Те, що я заспівав пісню на 75-річчя з дня перемоги - це не означає, що мені повинні писати всяку гидоту. Мені подобається Україна, мені подобаються люди, але є і такі, які вважають себе такими вже патріотами", - зазначив сам Максим, який є сиротою і його виховують бабуся і тітка.

Родичка хлопця запевнила, що ніхто подумати б не міг, що пісня має відношення до Росії.

Відзначимо, пісню "Смуглянка" було написано в 1940 році про партизанку-молдаванку. Її створили на замовлення ансамблю Київського спеціального військового округу.

Нагадаємо, раніше розгорівся скандал навколо національного хору імені Георгія Верьовки, докладніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": "Горіла хата": як "Квартал-95" з хором Верьовки потрапили в скандал.