RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Ознака слабкості влади: в Нацкорпусі відповіли на заяву прем'єра Шмигаля щодо поставок води до Криму

В "Національному Корпусі" вважають, що відновлення водопостачання в Крим, про що заявив новопризначений прем'єр-міністр України Денис Шмигаль - це "зрада національних інтересів і шлях до капітуляції". Об'єднання буде виступати проти цієї ініціативи, об'єднавши навколо себе проукраїнське суспільство.

Таке повідомлення з'явилося в Telegram-каналах партії "Національний Корпус" і лідера політсили Андрія Білецького.

"Новий прем'єр двічі заявив про можливість подачі води в Крим. Ясно - нинішній уряд ще не встиг перевезти речі в будинок на Грушевського, а вже намагається демонструвати Росії готовність до компромісів. Відповідальність за окуповані території завжди лежить на окупантах. Росія може забезпечити Крим прісною водою, але їй шкода грошей, та й навіщо, якщо під рукою є (Зеленський), з яким завжди можна домовитися. Сьогоднішні дії та заяви влади - рубікон. Шлях до прямої капітуляції і малоросійської губернії. Єдина можливість зберегти країну - об'єднатися і протистояти", - заявив Білецький.

В офіційній заяві партії також говориться, що "Національний Корпус" буде виступати проти відновлення водопостачання на окупований півострів, адже така ініціатива йде врозріз з національними інтересами і продемонструє агресору "піддатливість" української влади.

"Подібні заяви чиновників, які прикриваються турботою про українців в Криму, і їх можлива реалізація може привести в кінці кінців лише до одного: посилення військової агресії і подальшої окупації країни. Поступки, здача своїх позицій і компроміс всупереч національним інтересам означатиме для ворога очевидну річ: тиснути на Україну можна успішно продовжувати. Навіщо окупанту Путіну вирішувати проблему з водопостачанням в Крим, якщо можна змусити робити це зговірливу українську владу? "Національний Корпус" не залишиться в стороні - поки Зеленський буде йти на компроміс з Путіним, ми об'єднаємо навколо себе проукраїнську частину суспільства", - йдеться в заяві політсили.