RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Коронавірус відступає? В Україні видужало багато хворих

Станом на неділю, 22 березня, восьмеро людей в Україні вилікувалися від коронавірусу.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України.

"Станом на ранок 22 березня в Україні зафіксовано 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, зокрема три летальні, а вісім людей одужали", - сказано у повідомленні.

Усі випадки одужання зафіксовані у Чернівецькій області.

Дослідження здійснювали вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України (ЦГЗ), а також обласні лабораторії.

Усього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я надійшло 531 повідомлення про підозру на COVID-19: 47 підтверджено, 441 результат негативний, 43 зразки досліджують. Вірусологічна референс-лабораторія ЦГЗ досліджує зразки не тільки людей із підозрою інфікування, а й контактних осіб. Загалом досліджено понад 790 зразків.

Оновлено: в Міністерстві охорони здоров'я уточнили інформацію і повідомили, що "у 8 людей було зафіксовано підозру на COVID-19. Для отримання остаточного результату їм було зроблено 2 повторні тести на COVID-19, які були негативні. У цих людей не виявлено коронавірусної інфекції". Також в МОЗ заявили, що в Україні як і раніше зафіксовано лише один випадок одужання від коронавірусу.

Як повідомлялося, раніше в Чернівецькій області 25 осіб заразилися коронавірусом. Серед цього числа хворих - 8 дітей і 14 жінок.

Детальніше про те, коли епідемія коронавірусу піде в Україні на спад, читайте в матеріалі "Апострофа": Коронавірус перезавантажить Україну з нуля - Влад Росс.