RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Чотири експертизи проти однієї: у "ФФУ Продакшн" розповіли про замовників справи проти компанії

Справа футбольних майданчиків – "замовна історія, яку дехто вирішив прискорити, щоб витрачені ресурси на парламентську ТСК не стали марними".

Таку заяву зробив завод із виробництва штучного футбольного покриття "ФФУ Продакшн" уFacebook.

Там нагадали, що провадження правоохоронців з приводу будівництва міні-полів реєструвалися на підставі заяв фіктивних громадських активістів.

"Відомості до ЄРДР (правоохоронці) вносили на підставі повідомлень маловідомих громадських активістів, зокрема, і представника такої собі ГО "Ініціативи майбутнього" - Олега Скупінського. "Ініціативи майбутнього", до речі, як і сам Скупінський зникли з ефірів, і їх типу офіційна сторінка у соцмережах різко перестала згадувати про наші поля ще у квітні минулого року. Дивним чином це сталося у той момент, коли ЗМІ почали писати про ймовірного замовника діяльності цих фіктивних громадських активістів", - повідомляє підприємство.

Як зазначається у дописі, ідентичні справи "про футбольні поля" мають і НАБУ, і Нацполіція.

"Чому їх досі не об'єднали та не визначили єдиний орган досудового розслідування - велика загадка", - зауважує "ФФУ Продакшн".

Окремо наголошується, що провадження містять чотири експертизи, які доводять відсутність криміналу у діях заводу.

"У цих справах за роки слідства накопичилося чимало документів. Серед них чотири висновки експертиз, три - від державних установ. Вони засвідчують відсутність криміналу у роботі "ФФУ Продакшн" та говорять про чесне виконання нами зобов'язань перед замовником. Натомість, у справі Нацполіції (через понад рік слідства) терміново з'являється п'ята експертиза від приватної "контори", яка лягає в основу претензій. Там йдеться про нібито завдання збитків державі у розмірі 9,4 млн грн на будівництві спортмайданчиків у Києві. Тут же є докази від Замовника послуг у "ФФУ Продакшн", які вказують на економію бюджетних коштів столиці у розмірі 12 млн грн на нашому проекті. Навіть, якщо врахувати експертизу від приватної фірми (що буде оскаржена) виходить, що економія поглинає "збитки", і "ФФУ Продакшн" щонайменше, але все ж не дозволило Замовнику переплатити марно 2,6 млн грн! Прогнозуємо вироки за фальсифікацію "футбольної справи" у майбутньому! Привіт прокурору Ковальову", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що прокурор Ковальов працює в ОГП і за даними окремих ЗМІ саме він погоджував процесуальні документи у футбольній справі "на замовлення" депутата Григорія Мамки. Останнього пов'язують з нардепом від ОПЗЖ Григорієм Суркісом. До того ж Мамка входить до складу парламентської футбольної ТСК. Про її утворення Суркіс листувався в залі парламенту та писав комусь настанову: "Працюємо далі".