RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На хвилі хайпа на епідемії: в ЗМІ розповіли, як Аймедов і Дубініна дискредитують Одеський медін

Інформація про закриття одеської лікарні з 9 апаратами ШВЛ виявилася провокацією, а автор фейку - прихильник Владлени Дубініної, яка намагається очолити Одеський медін.

Про це повідомляють Вести.

22 березня лікар Олександр Тімаков опублікував пост, що Одеський медуніверситет вирішив закрити університетську клініку за адресою вул. Тіниста, 8. Пост зібрав 2,2 тисячі перепостів і більше 600 коментарів. Інформацію підхопили ЗМІ. У той же день заступник мера Одеси Павло Вугельман, а також адміністрація ОНМедУ спростували ці дані: у відповідність до постанови КМУ клініка призупинила амбулаторний прийом на час карантину, щоб звільнити ліжка і обладнання на випадок госпіталізації пацієнтів з СOVID-19.

За даними "Вістей", Тімаков підтримує призначення Владлени Дубініної на посаду в.о. ректора ОНМедУ і запустив фейк, щоб зірвати підготовку клініки до пандемії.

"Дубініна програла війну за ОНМедУ після відставки Супрун. Однак карантин надав можливість для реваншу. Нескладно уявити, до яких наслідків могла б призвести неготовність до коронавірусу однієї з найбільших міських клінік. Колапс дозволив би рейдерам поставити під сумнів профпридатність медперсоналу і адміністрації вузу з тим, щоб "героїчно рятувати становище". План надзвичайно аморальний, що не применшує його "ефективності", - йдеться в матеріалі.

У ЗМІ розповіли, що число апаратів ШВЛ в лікарні, що нібито закривається, 30 штук, хоча насправді там їх 9.

На думку автора, лікарі лікарні на Тінистій і одесити опинилися заручниками конфлікту, учасники якого переслідують свої цілі.

"Дубініна намагається скористатися ситуацією, щоб отримати ректорське крісло. Тімаков протоптує дорогу до підвищення. ЗМІ тиражують зраду. Провокацію влаштували в період, коли вся країна об'єднується для протидії епідемії", - пише видання.

Влітку 2018 року тоді в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун призначила в.о. ректора ОНМедУ Костянтина Аймедова, а потім Владлену Дубініну. Колектив з призначенням не погодився і, пославшись на закон про вищу освіту, обрав в.о. ректора Юрія Сухіна. У відповідь рейдери Дубініної 6 разів намагалися захопити будівлю університету, а Супрун заблокувала бюджет вузу на 2019 рік. В результаті майже 12 місяців колектив не отримував зарплати і стипендії. МОЗ затвердив кошторис вузу 4 грудня 2019 року.