RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Пристроїли шахрая: одним з ватажків ДНР став колишній топ-чиновник, що втік з України

"Міністром промисловості" так званої ДНР став колишній український чиновник Володимир Рущак, на якого в 2015 році завели кримінальну справу за корупцію.

Про це розповів блогер Денис Казанський у своєму блозі.

Так, він уточнив, що раніше - з 2013 по 2015 рік Рущак був главою Національного агентства з акредитації України, яке видавало приватним компаніям дозволи на діяльність щодо сертифікації товарів за нормами ЄС. Згідно з даними слідства, Рущак там організував корупційну схему - виводив кошти за ліцензії від бізнесменів через фірму-прокладку.

Коли правоохоронці зацікавилися роботою Рущака, той втік до Росії, а після - потрапив на територію України, підконтрольну бойовикам ДНР і був призначений "міністром".

"Рущак в 2014-2015 взагалі не мав ніякого відношення до ЛДНР, спокійно працював у Києві на "криваву хунту" і ніяк не брав участі в подіях на сході. Втік в ОРДЛО він тільки після того, як його зловили на крадіжці. І там українського чиновника -злодія відразу ж зробили "елітою республіки", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній ватажок "ДНР" Олександр Ходаковський розповів про кадрові перестановки і політичні кроки, які мали намір навесні зробити в так званій ДНР.