RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Мене трусить від слів міністра: легендарний український хореограф жорстко розкритикував Ємця за "трупи після 65"

Український хореограф Григорій Чапкіс закликав звільнити міністра охорони здоров'я Іллю Ємця через його скандальні заяви про смерті від коронавіруса.

Про це він заявив в коментарі "Гордону".

Він звернув увагу на вік самого міністра.

"65 років - трупи. І це говорить людина, якій менше ніж через рік буде 65! Я прожив 90 років і ще хочу жити, а він таких, як я, вважає трупами. У нашій країні сьогодні тільки один труп, живий - це міністр охорони здоров'я Ємець", - заявив Чапкіс.

Хореограф звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням розглянути можливість звільнення Ємця з посади.

"Я хочу звернутися до президента Володимира Зеленського з відкритою заявою - цю людину треба негайно зняти з посади. Закликаю відкрити петицію на сайті президента з вимогою відставки міністра. Упевнений, вона збере більше 25 тисяч підписів дуже швидко. Я хочу тільки одного: щоб цю людину зняли. Чиновник, який так мислить, не має право займати цю посаду .. від цієї заяви помре ще більше людей - тільки вже не від вірусу, а від інфаркту", - заявив він.

Також заслужений діяч культури згадав скандал з VIP-палатами для хворих на коронавірус в окремих лікарнях Києва.

Раніше в телевізійному ефірі міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що партнери України готові підтримати країну в боротьбі з пандемією коронавіруса з урахуванням на проходження хвороби в легкій формі у осіб молодше 65 років: "фінансисти, які нам повинні допомагати, розраховують на тих людей, які у нас ще живі. Ви підрахуйте, скільки нам треба виділити фінансів на живих людей, а не на трупи".

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр охорони здоров'я Ілля Ємець подав у Верховну Раду законопроект про можливість примусового лікування та ізоляції осіб з підозрою на коронавірус. На його думку, такі заходи будуть ефективні в боротьбі з пандемією.