RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Розмах крил сягав 4 метрів: вчені зробили дивовижне відкриття в Сахарі

Науковці виявили три нових види літаючих рептилій - птерозаврів, які жили в Сахарі 100 млн років тому.

Про це повідомляє The Guardian.

Спільноту птерозаврів, що населяли доісторичне Марокко, виявив палеонтолог з Університету Портсмута професор Девід Мартілл разом з командою дослідників з Марокко і США.

За словами представника університету, нові знахідки показують, що африканські птерозаври були дуже схожі на ті зразки, які були знайдені на інших континентах. Девід Мартілл назвав нинішній рік "золотим", адже тільки в 2020 вчені виявили одразу три нових види птерозаврів.

Літаючих рептилій ідентифікували по шматках щелеп і зубів, знайдених в шарах середнього крейдяного Kem Kem в Марокко. Основною їжею птерозаврів була риба. Розмах їх крил сягав від трьох до чотирьох метрів.

Дослідники дійшли висновку, що птерозаври ловили свою здобич, перебуваючи в польоті. Вони використовували для цього набір великих шиповідних зубів, які утворювали високоефективний захват щелеп.

Великі птерозаври могли добувати їжу на величезних відстанях, подібно до сучасних птахів, таких як кондори і альбатроси.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дослідники зі США та Австралії виявили скам'янілості еволюційного попередника сучасних тварин і людей - доісторичного "хробака".