RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Їздив на паломництво з купою людей: під Хмельницьким у "мандрівника" знайшли коронавірус

У Шепетівці Хмельницької області виявили першого зараженого коронавірусом, який міг також заразити багато людей.

Про це повідомляють на сайті міста.

Коронавірус вбив понад 42 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

У чоловіка експрес-тест на COVID-19 показав позитивний результат. Аналізи невідкладно відправили до обласного центру для ПЛР-тестування і результати підтвердилися.

Як стало відомо, заражений з симптомами захворювання встиг переконтактувати з великою кількістю людей: поки їх нарахували більше 70. Деякі вже мають симптоми і сидять зараз вдома на самоізоляції. Пошук людей, які контактували з інфікованим, триває.

Медики припускають, що вірус чоловік підхопив у Почаївській лаврі, куди їздив разом з групою інших жителів Шепетівки в паломництво.

Раніше також президент Молдови Ігор Додон заявив, що четверо молдавських громадян, у яких виявили коронавірус COVID-19 повернулися з України, де знаходилися в паломництві у Почаївській лаврі. Згодом стало відомо, що молдавський священик з Штефан-Воде, який організував паломництво до Почаєва, госпіталізований з підтвердженим діагнозом коронавірусу COVID-19. Депутати Тернопільської облради вже звернулися в правоохоронні органи і керівників держави з проханням ввести в Почаєві надзвичайний стан.

Головний лікар Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксана Піддубна повідомила, що в середу, 1 квітня, інфікованого чоловіка з Шепетівки доставлять в її заклад. Зараз його стан важкий.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні збираються посилити карантин для українців старше 60 років, оскільки вони в групі ризику через коронавірус.