Скільки хворих на коронавірус не мають ніяких симптомів: лікар нажахав цифрою

Директор Центру з контролю і профілактики захворювань в США доктор Роберт Редфілд заявив, що до 25% людей, хворих COVID-19, не мають ніяких симптомів.

Коронавірусом заражено понад 900 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє Live Science.

"Це важливо, тому що тепер у нас є люди, які можуть не мати ніяких симптомів, а при цьому сприяти поширенню хвороби", - сказав він.

Чиновник додав, що крім цього, інфіковані можуть передавати вірус за дві доби до появи симптомів.

"Це допомагає пояснити, чому цей вірус наскільки швидко поширюється по всій країні: тому що у нас передача від людей взагалі без симптомів, і є люди, які поширюють хвороби за 48 годин до того, як у них з'являться симптоми", - сказав Редфилд.

З огляду на дані про безсимптомне поширення, CDC переглядає свої рекомендації по використанню масок для обличчя і того, чи повинні люди носити їх, якщо у них немає симптомів. Поки що там рекомендують маски для обличчя тільки медичним працівникам і людям, які хворіють на COVID-19.

Тим не менш, є побоювання, рекомендація носити маски всім людям може зменшити кількість масок для працівників охорони здоров'я, які мають гостру потребу в них.

"Те, що трохи стримувало [ширшу рекомендацію], полягає в небажанні забрати запас масок у працівників охорони здоров'я, які їх потребують", - говорить доктор Ентоні Фаучи, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань.

Як повідомляв "Апостроф", хворих коронавірусів SARS-CoV-2 в Україні планують лікувати комплексом препаратів проти малярії, ревматоїдного артриту і ВІЛ-інфекції, які показали позитивні результати в інших країнах.

Також, інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська розповіла про труднощі, з якими стикаються українські медики під час лікування пацієнтів з COVID-19.